Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Shiatsu
Shiatsu on vanha, japanilainen kehonkäsittelymuoto, joka yhdistää hierontaa, akupainantaa, venytyksiä ja heilutuksia. Kehoa ja mieltä tasapainottava hieronta sopii lähes jokaiselle ja on oiva valinta terveyttä ja jaksamista tukevaksi hoidoksi. Kiireetön ja läsnäoleva kosketus sekä leveällä futon-patjalla makaaminen takaa syvän rentoutumisen jo hoidon ensimmäisistä minuuteista lähtien. Perinteinen shiatsu on hoito, joka vastaanotetaan hiljaisissa tunnelmissa väljässä ja mukavassa vaatetuksessa.

Shiatsu pohjaa kiinalaiseen lääketieteeseen, joten rentouttavan yleiskäsittelyn lisäksi sillä voidaan akupunktion tavoin saada helpotusta myös eri vaivoihin. Migreeni ja muut päänsäryt, uniongelmat, vaihdevuosiin liittyvät vaivat, iskiassäryt, ummetus, lihas- ja stressiperäinen tinnitus, levottomuus sekä niska-hartiaseudun kiputilat.

Shiatsu on ihanteellinen hoito myös raskaana olevalle, sillä futon-patjalla makaaminen tyynyillä tuettuna mahdollistaa leveän (kylki)asennon turvallisesti lattiatasolla.

 

Esimerkkejä ajankäytöstä, hoidettavat alueet valitaan yhdessä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Shiatsu-hierontaan voi tulla myös yleistä kehon ja mielen rentoutumista hakemaan ja levähtämään.

Hoito on valittavasta pituudesta riippumatta aina kiireetön ja läsnäoleva. Shiatsuun voidaan lisäksi yhdistää äänirentoutus, lisätietoja alempana.

 

Shiatsu 90 min
Koko kehon tai esimerkiksi niska/hartia-alueen rentouttamiseen keskittyvä hoito.

Shiatsu 120 min
Koko kehon kattava, perusteellisesti rentouttava hoito, jossa voidaan asiakkaan niin halutessa painottaa joitakin kehon alueita.

Chi Kung päähieronta
Niskan, pään, kallonpohjan ja kasvojen alueen tärkeimpien akupisteiden käsittelyä pehmein painalluksin ja hierovin ottein.

Nautinnollinen ja rentouttava pään alueen hoito, jonka aikana saat makoilla patjalla. Mikäli pidät intialaisesta päähieronnasta, rakastut myös tähän!

Raskaana olevan hoito 90 min
Helpotetaan hengittämistä, kevennetään väsyneitä jalkoja, notkistetaan niskoja ja parannetaan imunesteiden kulkua. Hieronta tapahtuu mukavasti ja turvallisesti 120 cm leveällä futon-patjalla kullekin odottavalle soveltuvassa kylki- ja makuuasennossa. Loppuraskauden aikana myös valmistavat, avaavat ja käynnistymistä tukevat hoidot.

Moxibustio
Moksahoidossa käsitellään akupisteitä tai meridiaanilinjaa kuivatusta pujosta valmistetulla, hehkuvan kuumalla moksasikarilla. Joihinkin pisteisiin voidaan jättää myös lämpimiä ”nastoja.” Lämpö tehostaa akupisteiden käsittelyä ja moksahoito sopii hyvin erityisesti kivun ja kireyksien lievittämiseen sekä vaihdevuosivaivojen helpottamiseen.

 

Moxibustio-koulutus Helsingissä (Suomen Seitai Shiatsu)

Sound Healing

Toisinaan hieronta ja kosketushoidot eivät ole mahdollisia esimerkiksi ihosairauden, niveltulehdusten tai syöpähoitojen tietyissä vaiheissa. Lisäksi kaikki eivät aina välitä koskettamisesta, mutta kaipaavat silti yhtä lailla tilaa ja hetkeä, jossa palautua ja levähtää. Äänihoito (Sounhealing ja/tai Voice Healing) voi olla sopiva rentouttamaan kehoa ja mieltä.

Ääni on aaltoliikettä, jonka värähtely ulottuu syvälle kudoksiin ja tukee rentoutumista ja uudistumista. Myös lepattavan mielen on helpompi rauhoittua elävään, hetkessä syntyvään musiikkiin ja äänimaisemaan keskittymällä ja antautumalla.

Teen uniikkeja rumpurentoutuksia ja äänihoitoja erilaisia lempeitä instrumentteja soittamalla sekä hyräilemällä, sinua kuuntelemalla. Aina ajatuksella ja musiikkipedagogin ammattitaidolla.

Voit istua tai makoilla, äänimatka ja rentoutushoito on sinun hetkesi.

Saatavana myös laulu- ja pianotunteja https://nellinyman.com/