Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Shiatsu
Shiatsu on vanha, japanilainen kehonkäsittelymuoto, joka yhdistää hierontaa, akupainantaa, venytyksiä ja heilutuksia. Kehoa ja mieltä tasapainottava hieronta sopii lähes jokaiselle ja on oiva valinta terveyttä ja jaksamista tukevaksi hoidoksi. Kiireetön ja läsnäoleva kosketus sekä leveällä futon-patjalla makaaminen takaa syvän rentoutumisen jo hoidon ensimmäisistä minuuteista lähtien. Perinteinen shiatsu on hoito, joka vastaanotetaan hiljaisissa tunnelmissa väljässä ja mukavassa vaatetuksessa.

Shiatsu pohjaa kiinalaiseen lääketieteeseen, joten rentouttavan yleiskäsittelyn lisäksi sillä voidaan akupunktion tavoin saada helpotusta myös eri vaivoihin. Migreeni ja muut päänsäryt, uniongelmat, vaihdevuosiin liittyvät vaivat, iskiassäryt, ummetus, lihas- ja stressiperäinen tinnitus, levottomuus sekä niska-hartiaseudun kiputilat.

Shiatsu on ihanteellinen hoito myös raskaana olevalle, sillä futon-patjalla makaaminen tyynyillä tuettuna mahdollistaa leveän (kylki)asennon turvallisesti lattiatasolla.

 

Esimerkkejä ajankäytöstä, hoidettavat alueet valitaan yhdessä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Shiatsu-hierontaan voi tulla myös yleistä kehon ja mielen rentoutumista hakemaan ja levähtämään.

Hoito on valittavasta pituudesta riippumatta aina kiireetön ja läsnäoleva. Shiatsuun voidaan lisäksi yhdistää äänirentoutus, lisätietoja alempana.

 

Shiatsu 90 min
Koko kehon tai esimerkiksi niska/hartia-alueen rentouttamiseen keskittyvä hoito.

Shiatsu 120 min
Koko kehon kattava, perusteellisesti rentouttava hoito, jossa voidaan asiakkaan niin halutessa painottaa joitakin kehon alueita.

Chi Kung päähieronta
Niskan, pään, kallonpohjan ja kasvojen alueen tärkeimpien akupisteiden käsittelyä pehmein painalluksin ja hierovin ottein.

Nautinnollinen ja rentouttava pään alueen hoito, jonka aikana saat makoilla patjalla. Mikäli pidät intialaisesta päähieronnasta, rakastut myös tähän!

 

Odottavan oma hetki 90 min
Raskaana olevan lempeä rentoutushoito. Helpotetaan hengittämistä, kevennetään väsyneitä jalkoja, notkistetaan niskoja ja parannetaan imunesteiden kulkua. Hieronta tapahtuu mukavasti ja turvallisesti 120 cm leveällä futon-patjalla kullekin odottavalle soveltuvassa kylki- ja makuuasennossa. Loppuraskauden aikana myös valmistavat, avaavat ja käynnistymistä tukevat akuhoidot.

Moxibustio
Moksahoidossa käsitellään akupisteitä tai meridiaanilinjaa kuivatusta pujosta valmistetulla, hehkuvan kuumalla moksasikarilla. Joihinkin pisteisiin voidaan jättää myös lämpimiä ”nastoja.” Lämpö tehostaa akupisteiden käsittelyä ja moksahoito sopii hyvin erityisesti kivun ja kireyksien lievittämiseen sekä vaihdevuosivaivojen helpottamiseen.

 

Moxibustio-koulutus Helsingissä (Suomen Seitai Shiatsu)

Sound Healing

Toisinaan hieronta ja kosketushoidot eivät ole mahdollisia esimerkiksi ihosairauden, niveltulehdusten tai syöpähoitojen tietyissä vaiheissa. Lisäksi kaikki eivät aina välitä koskettamisesta, mutta kaipaavat silti yhtä lailla tilaa ja hetkeä, jossa palautua ja levähtää. Äänihoito (Sounhealing ja/tai Voice Healing) voi olla sopiva vaihtoehto kehon ja mielen rentouttamiseen.

Ääni on aaltoliikettä, jonka värähtely ulottuu syvälle kudoksiin ja tukee rentoutumista ja uudistumista. Myös lepattavan mielen on helpompi rauhoittua elävään, hetkessä syntyvään musiikkiin ja äänimaisemaan keskittymällä ja antautumalla.

Teen uniikkeja rumpurentoutuksia ja äänihoitoja erilaisia lempeitä instrumentteja soittamalla sekä hyräilemällä, sinua kuuntelemalla. Aina ajatuksella ja musiikkipedagogin ammattitaidolla.

Voit istua tai makoilla, äänimatka ja rentoutushoito on sinun hetkesi.

Vocal Yin® -menetelmä palautumistasi tukemaan

Olen järjestänyt jo vuosien ajan erilaisia kursseja ja äänipajoja, joissa yhdistelen kaikkea osaamistani mm. tietoisen hengityksen, äänenkätön ja liikemeditaation saralta. Näistä olen kehittänyt kokonaisvaltainen Vocal Yin® -metodin, joka sisältää tasapainoisen yhdistelmän voimaannuttavia harjoituksia ja palauttavia hetkiä. Taijiita, chi kungia, (qigong) suggestiorentoutusta ja rumpumatkoja. Keskiössä on salliva, terapeuttinen äänenkäyttö yhdistettynä yhtä vapaaseen liikkeeseen, ja lopulta myös lepoon ja rentoutumiseen.

Saat olla villi ja herkkä, purkaa ja palautua. Saat jälleen käyttöösi Ikioman Äänesi. Sen saman ja täydellisen, joka sinulla on ollut ilmaisusi välineenä ensimmäisestä parkaisustasi lähtien.

Tasapainottavat ja levollistavat palautumispajat

Iltapäivä itselle!

Tervetuloa levähtämään ja voimaantumaan lempeän liikkeen ja hoitavan äänen avulla.
Sunnuntai-iltapäivän palautumispaja sisältää tasapainoisen yhdistelmän voimaannuttavia harjoituksia ja palauttavia hetkiä. Muutamia yksinkertaisia liikemeditaatioharjoitteita, erityisesti juurtumista ja yin-energiaa tukemaan. Hengitys- ja ääniharjoituksia, sekä kurkkuchakraa ja rohkeutta tukevan ohjatun rentoutuksen, joka muuntuu vähitellen meditatiiviseksi rumpu- ja äänimatkaksi.
Keskiössä on salliva, terapeuttinen äänenkäyttö yhdistettynä yhtä vapaaseen liikkeeseen, ja lopulta myös lepoon ja rentoutumiseen. Saat olla villi ja herkkä, purkaa ja palautua.
Löydät jälleen käyttöösi Ikioman Äänesi. Sen saman ja täydellisen, joka sinulla on ollut ilmaisun välineenä ensimmäisestä parkaisustasi lähtien.

”Kiitos Nelli❤️ Mä sain mun kropan takaisin. Pää oli ollut irti kropasta ihan liian kauan. Se, että päästä tulee jotain ääntä, sai mut tajuamaan, että olen olemassa.
Kun tein ääniä muiden kanssa koin jotakin, mitä en edes muistanut kaipaavani.”

Tämä palautumispaja sopii jokaiselle, osallistuminen ei edellytä liikunnallista tai laulullista taustaa. Hemmottelemme itseämme helpoilla hermostoa ja yin-energiaa tukevilla liikkeillä, joihin yhdistämme hengittämistä ja hyräilyä.
Luomme suljetuin silmin myös hetkessä syntyvää, juuri tällä kokoonpanolla tuotettua
Sound Healingia alkavan syksyn äänimaiseman teemoissa: kosteaa sammalta, tuulta, oksien nakseita, vesipisaroita.
Lisäksi laskeudumme piiriin houkuttelemaan ääniä mantra- ja loitsuhengessä, milloin rytmikkäästi sihisten, milloin lempeämmin laulaen. Kukin itselle sopivalla sävelkorkeudella ja rohkeudella osallistuen.

Saat varmuutta ja uutta näkökulmaa äänenkäyttöön. Löydät äänestäsi Ystävän, jonka kanssa tunnustella kuulumisia, hullutella villisti, sekä levollistaa oloa turvallisella ja ikiaikaisella tavalla.

Palautumispajan ohjaaja Nelli Nyman on rakastettu tamperelainen laulupedagogi ja shiatsuterapeutti. Läsnäoleva kosketus ja kiinalainen lääketiede meridiaaneineen on shiatsun ydintä, lisäksi Nelli on pitkän linjan taiji- ja qigongharjoittaja. Hän työskentelee ääni- ja palautumisohjaajana eri menetelmiä yhdistellen, ja mukana on oman äänen (Voice Healing ja Healing Voice) lisäksi usein erilaisia rumpuja Hue Drumista djembeihin.
Nelli on luonut monipuolisesta osaamisestaan perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja äänen värähteisiin perustuvan Vocal Yin® -menetelmän, jonka avulla on mahdollista saavuttaa omassa äänessä ja omalla äänellä levähtäminen.

Vocal Yin® -palautumispaja
su 4.9 klo 14-17
Jooga- ja hyvinvointitila Kehräämö
osallistumismaksu: 49€
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: nelli@valtone.com

Varmistat paikkasi osallistumismaksulla. Saat ilmoittautumisen yhteydessä maksu- ja peruutustiedot, sekä ohjeet palautumispajaan osallistumista varten. Kehräämöllä käytettävissäsi loppurentoutusta varten mm. mattoja ja vilttejä.

facebook: https://fb.me/e/4YUBKdLGn

Palautumispajoja myös la 22.10 ja la 3.12.

Lokakuussa myös pidempi, sunnuntainen päiväretriitti – lisätietoja myöhemmin.

Saatavana myös laulu- ja pianotunteja https://nellinyman.com/