Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Shiatsu
Shiatsu on vanha, japanilainen kehonkäsittelymuoto, joka yhdistää hierontaa, akupainantaa, venytyksiä ja heilutuksia. Kehoa ja mieltä tasapainottava hieronta sopii lähes jokaiselle ja on oiva valinta terveyttä ja jaksamista tukevaksi hoidoksi. Kiireetön ja läsnäoleva kosketus sekä leveällä futon-patjalla makaaminen takaa syvän rentoutumisen jo hoidon ensimmäisistä minuuteista lähtien. Perinteinen shiatsu on hoito, joka vastaanotetaan hiljaisissa tunnelmissa väljässä ja mukavassa vaatetuksessa.

Shiatsu pohjaa kiinalaiseen lääketieteeseen, joten rentouttavan yleiskäsittelyn lisäksi sillä voidaan akupunktion tavoin saada helpotusta myös eri vaivoihin. Migreeni ja muut päänsäryt, uniongelmat, vaihdevuosiin liittyvät vaivat, iskiassäryt, ummetus, lihas- ja stressiperäinen tinnitus, levottomuus sekä niska-hartiaseudun kiputilat.

Shiatsu on ihanteellinen hoito myös raskaana olevalle, sillä futon-patjalla makaaminen tyynyillä tuettuna mahdollistaa leveän (kylki)asennon turvallisesti lattiatasolla.

Esimerkkejä ajankäytöstä, hoidettavat alueet valitaan yhdessä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Shiatsu-hierontaan voi tulla myös yleistä kehon ja mielen rentoutumista hakemaan ja levähtämään.

Hoito on valittavasta pituudesta riippumatta aina kiireetön ja läsnäoleva. Shiatsun alkuun tai loppuun voidaan lisäksi yhdistää äänirentoutus, lisätietoja alempana.

Shiatsu 60/75 min
Esimerkiksi niska-hartia seudun sekä kallonpohjan käsittelyyn keskittyvä hoito.

Shiatsu 90 min
Koko kehon yleiskäsittely tai joidenkin alueiden perusteellisempi ja monipuolisempi hoito.

Shiatsu 120 min
Koko kehon kattava, perusteellisesti rentouttava käsittely, jossa voidaan asiakkaan niin halutessa painottaa joitakin kehon alueita.

Raskaana olevan hoito 90 min
Helpotetaan hengittämistä, kevennetään väsyneitä jalkoja, notkistetaan niskoja ja parannetaan imunesteiden kulkua. Hieronta tapahtuu mukavasti ja turvallisesti 120 cm leveällä futon-patjalla kullekin odottavalle soveltuvassa kylki- ja makuuasennossa. Loppuraskauden aikana myös valmistavat, avaavat ja käynnistymistä tukevat hoidot.

Chi Kung päähieronta
Niskan, pään ja kasvojen alueen tärkeimpien akupisteiden käsittelyä pehmein painalluksin. Nautinnollinen ja rentouttava pään alueen hoito, jonka aikana saat makoilla patjalla. Mikäli pidät intialaisesta päähieronnasta, rakastut myös tähän!

Moxibustio
Moksahoidossa käsitellään akupisteitä tai meridiaanilinjaa kuivatusta pujosta valmistetulla, hehkuvan kuumalla moksasikarilla. Joihinkin pisteisiin voidaan jättää myös lämpimiä ”nastoja.” Lämpö tehostaa akupisteiden käsittelyä ja moksahoito sopii hyvin erityisesti kivun ja kireyksien lievittämiseen sekä vaihdevuosivaivojen helpottamiseen.

Moxibustio-koulutus Helsingissä (Suomen Seitai Shiatsu)

Äänihoidot

Hieronta ja kosketushoidot eivät ole aina mahdollisia esimerkiksi ihosairauden, niveltulehdusten tai syöpähoitojen tietyissä vaiheissa. Lisäksi kaikki eivät aina välitä koskettamisesta, mutta kaipaavat silti tilaa ja hetkeä, jossa rentoutua.

Ääni on aaltoliikettä, jonka värähtely ulottuu syvälle kudoksiin ja tukee rentoutumista ja uudistumista. Myös lepattavan mielen on helpompi rauhoittua elävään musiikkiin keskittymällä. Teen uniikkeja äänihoitoja erilaisia lempeitä rumpuja soittamalla sekä hyräilemällä, sinua kuuntelemalla. Aina ajatuksella ja musiikkipedagogin ammattitaidolla.

Rentoutushoito on sinun hetkesi.